Brainstorm

We voerden onze brainstorm uit volgens het aan-met-rondmodel

Bij Kandinsky denk je aan ....

Lijnen: rechte lijnen, horizontale en verticale lijnen, contouren om iets uit te lichten, gebogen en grillige lijnen, stippellijnen omdat hij ook graag met punten werkte. Sommige lijnen zijn gekleurd, vooral bij de niet-figuratieve vormen. Andere lijnen waren dan weer zwart, dit gaat dan vaak om de contouren rond natuurlijke vormen.

Kleuren: eigenlijk werden alle kleuren gebruikt. Eerst primaire maar later zelfs enkel tertiaire kleuren... Hiermee gaf hij zijn emoties weer. De kleuren kunnen dan een bepaalde sfeer oproepen. Door de kleur op de achtergrond en de kleuren van de vormen, lijkt het alsof alles zweeft.

Compositie: hij maakte vooral dynamische en beweeglijke composities. De vormen lijken over het doek te bewegen. Dit komt door de compositie van de kleuren. Veel tegengestelde kleuren en veel contrasten. Ook de kleur van de achtergrond is daarvoor bewust gekozen.

Vormen: in het begin van zijn werken, werden er nog vaak natuurlijke elementen gebruikt. Later verdwenen de natuurlijke elementen en kwamen er niet-figuratieve vormen in de plaats.Kandinsky werkt vooral met ....

muziek. Hij liet zich inspireren door muziek. Sommige zeggen dat de lijnen, punten en vormen weergaven wat hij in de muziek hoorde. De kleuren dan weer wat hij voelde. 

Natuurlijk hebben we dan ook het materiaal. De reden waarom er karton en gouache gebruikt werd, was omdat er in een tijd van crisis weinig materiaal te vinden was. Hij trok dan maar zijn plan met gouache en karton. Leuk idee toch? Zeker bij een les recyclage bijvoorbeeld.

Kandinsky geeft inspiratie om rond vele thema's te werken zoals ...

fantasie, verzinken, in eigen werk kruipen... Al deze thema's hebben we in onze lessen verwerkt. Vooral de emoties en verzinken in eigen werk hebben we gecentraliseerd. Daar beginnen we het project ook mee.

KRUIP EENS IN HET SCHILDERIJ


Wie was Kandinsky?

zijn levensloop ...

©2016 Ine Vanhove & Klaartje Maes
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin