Voor leerkrachten

Voor leerkrachten

Je wil een project opstarten rond Kandinsky en je hebt inspiratie nodig? Of je bent gewoon benieuwd? Hier vind je de voorstelling van ons project en onze lesvoorbereidingen. Klik op de titels voor een gedetailleerde omschrijving van de lessen.

Doel van ons project?
Doorheen onze lessen zullen de kinderen kennismaken met Kandinsky. We leggen de focus op gevoelens omdat Kandinsky ook heel erg steunde op zijn gevoelens doorheen zijn kunstcarri√®re. De kinderen leren enerzijds nieuwe technieken kennen om een kunstwerk te maken, muziek te maken, of te communiceren. Anderzijds leren ze echt om diep na te denken over hun gevoelens en emoties. 

Doel van dit project is om voor de leerlingen de drempel te verlagen om hun emoties uit te drukken. Ze hoeven dit niet letterlijk te doen. Kandinsky leert hen dat je dat ook kan doen met behulp van kunst. Door kleuren te koppelen aan hun emoties, kunnen kinderen in een abstracte vorm hun gevoelens uiten. Je kan de kleurcodes van hun emoties eventueel gebruiken als indicator bij leerlingen die het moeilijk hebben. Ze tonen een kleur aan de juf om aan te tonen dat ze het moeilijk hebben. 

1. Kruip eens in je schilderij

Gebruik je lichaam en geest om een eigen Kandinsky te maken. (Klassikale beeldles)

6. Jabberdabbernonsensles

Tellby

Tellby toech tarra

Inna nip

Inna nip

Tarra toech tellby

¬©2016 Ine Vanhove & Klaartje Maes
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin